Уродженець Буковини отримав вирок за збиття літака Іл-76.

 
 

Красногвардійський районний суд Дніпра завершив розгляд кримінального провадження проти лідерів незаконного збройного угруповання “ЛНР” Ігоря Плотницького, Олександра Гуреєва та Андрія Патрушева за скоєння теракту, що призвів до збиття літака ІЛ-76 та загибелі 40 десантників і дев’яти членів екіпажу 14 червня 2014 року в Луганському аеропорту.

Усіх трьох заочно засудили до довічного ув’язнення. Обвинувальний вирок склав понад сто сторінок тексту. Його зачитували в суді на двох засіданнях. Фігурантів судили заочно понад три роки.

Адвокат зазначив, що погоджується з вироком про довічне ув’язнення, але не погоджується з тим, що не присудили компенсацію, тому буде це оскаржувати.

У січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що передала до суду обвинувальний акт проти керівника угруповання “ЛНР” Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76.
Після цього процес не зміг розпочатися спочатку в Бабушкінському районному суді Дніпра через самовідводи суддів, а потім і в Красногвардійському суді – також через самовідвід спершу одного, а потім іншого судді.

У кінці 2017 року справу передали в апеляційний суд області для визначення підсудності, але той знову повернув її до Красногвардійського райсуду.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і дев’ятеро членів екіпажу. Усі загинули.

Ігор Плотницький на момент збиття українського літака був “міністром оборони” самопроголошеної “ЛНР”, Патрушев та Герєєв очолювали незаконні формування бойовиків.

Як відомо, Плотницький є уродженцем Кельменецького району Чернівецької області.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata