У ці хвилини! Кравчук не стримався – гнати геть. Сивочолий видав всю правду – розмазав Путіна.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна спільними зусиллями зі США і Європою здатна змусити Росію залишити окуповані території.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24.

«Ми хочемо, щоб на Донбасі був мир. Але Росія не хоче миру, вона хоче залишити все, як є, вона хоче підпорядкувати собі Україну — або зробити її губернією, або просто зруйнувати. Це філософія Росія, яку вона проголосила устами Путіна. Ми повинні з цього виходити — поки Росія не змінить свою філософію щодо України як підпорядкованій їй території, то говорити з ними дуже важко. Але йти вперед неможливо, поки не буде врегульована ситуація тиші, перестануть стріляти і вбивати», — зазначив Кравчук.

 
 
 
 

За його словами, треба виходити з того, що Росія «не хоче тиші, не хоче миру на Донбасі».

 

«Вплинути на Росію може тільки світова спільнота. На моє глибоке переконання, я вірю, що це буде зроблено, тому що Європа нарешті зрозуміла, з ким вона має справу. США з приходом Байдена фактично теж заявили, що Україна один на один з Росією не залишиться, що її суверенітет і територіальна цілісність буде захищатися. Думаю, спільними зусиллями ми змусимо Росію жити в рамках міжнародного права і піти геть з української землі, але для цього потрібен час і наші активні дії – зміцнювати оборону, об’єднувати суспільство. ми повинні продемонструвати єдність, коли мова йде про життя народу, про нашу території, суверенітет, незалежність. Я думаю, що з часом так і буде», — підкреслив Кравчук.

peredplata