У Чернівцях до 10 років позбавлення волі засуджено командира взводу незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР»

У порядку процедури заочного засудження, до 10 років позбавлення волі засуджено командира взводу незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР»

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури за процедурою заочного засудження проголошено вирок учаснику терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).   

Шевченківський районний суд м. Чернівці засудив громадянина до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання правопорушника обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.    

За даними слідства, з 2014 року 52-річний житель Донецької області є командиром взводу терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів під Савур-Могилою, на території населених пунктів Ясинувата, Дмитрівка, Красний Партизан, Піски, м. Авдіївка Донецької області та поблизу Донецького аеропорту.

Перебуваючи в безпосередньому контакті з керівництвом  незаконного збройного формування, вказаний громадянин причетний до підбору, перевірки та зарахування до штату терористичної організації військовослужбовців, здійснює контроль за їх пересуванням, організовує та координує дії підрозділів у бойових діях проти ЗС України на ділянці лінії зіткнення. Крім цього, бере участь в організації і підготовці диверсійно-розвідувальних груп, які проводять розвідувальну та підривну діяльність в зоні проведення операції об’єднаних сил.

Спеціальне досудове розслідування  у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

peredplata