У Чернівцях до Дня захисників і захисниць України показали кінострічку «Остап»

Просвітницькі заходи до Дня захисників і захисниць України

Черговий показ стрічки в рамках кіноклубу Docudays UA при Чернівецькій ОУНБ ім. Михайла Івасюка був приурочений до Дня захисників і захисниць України.

14 жовтня – це дата, яка символізує славні традиції українського народу, це нагадування про мужність, героїзм, незламність національного духу визволителів рідної землі всіх часів її багатовікової історії.

Напередодні цього важливого свята було вирішено продемонструвати кінострічку «Остап», українського режисера Тараса Дроня.  У фільмі йдеться про двох братів: один із них у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться.

На кінопоказ були запрошені ліцеїсти з Чернівецького Професійного будівельного ліцею. Глядачі дуже добре прийняли стрічку, пройнялися подіями, які там відбувалися, для деяких з них це були знайомі життєві ситуації, оскільки також пережили чи переживають тривожне очікування родичів з фронту.

Студенти прийняли участь в обговоренні та висловили свої думки щодо драматичних подій на сході, а також проаналізували мужність українських бійців, завдяки яким вдалося зупинити активну фазу збройної агресії  Росії проти України.

Модераторка заходу – Галина Добровольська, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів

 Після перегляду фільму відбувся тематичний захід-презентація «Козацька слава: з давнини до сьогодення», де була можливість послухати цікаву інформацію про свята, переглянути буктрейлер за книгою В. Шкляра «Чорнесонце» і відео з добіркою книг художньої літератури  «Покрова – свято української звитяги». Гість заходу – Тетяна Таран, доброволиця, що воювала у складі батальйону «Луганськ-1», поділилася із присутніми своєю історією; їй активно ставили запитання.

Ольга Нагаєва, працівниця обласної

універсальної  наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка

 

peredplata