Путін і терористи Талібану

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Путін збирається визнати “Талібан” офіційною владою Афганістану і домагатиметься від ООН зняття санкцій з цієї терористичної організації
Росія буде прагнути виключення руху “Талібан” зі списку заборонених терористичних організацій, заявив Володимир Путін, виступаючи на пленарній сесії дискусійного клубу “Валдай”. При цьому президент підкреслив, що в першу чергу це має зробити Рада Безпеки ООН.
“Справа в тому, що ці рішення прийняті на рівні ООН”, – сказав Путін в ході пленарної сесії дискусійного клубу “Валдай”.
“Позиція Росії буде полягати в тому, щоб рухатися саме в цьому напрямку (виключення зі списку терористів – RD). Але все-таки ці рішення повинні бути прийняті таким же чином і способом, яким вони приймалися раніше, коли ми цей рух включали в список терористичних організацій “, – додав Путін.
Він зауважив, що Росія співпрацює з представниками “Талібану”, запрошує їх до Москви і знаходиться в контакті з ними в самому Афганістані.
Західні країни не визнають владу радикального руху “Талібан”. США, Канада, ЄС, НАТО, ООН, низка інших міжнародних організацій та країн світу визнали “Талібан” міжнародною терористичною організацією. Росія також офіційно називає “Талібан” терористичною організацією і забороненою в Росії. Однак це не заважає російській владі, не визнаючи її офіційно, регулярно проводити зустрічі з талібами, приймаючи їх у Москві. Одна з таких зустрічей відбулася на початку серпня: делегацію “Талібану” прийняв міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Він наголосив на необхідності взаємодії з новою владою Афганістану незалежно від їх статусу на міжнародній арені.
Безглузда ідея Володимира Путіна не могла пройти повз увагу політичного і військового естеблішменту Вашингтонy та у штаб-квартирі НАТО. Прірва між Росією і Заходом лише поглибиться, що може бути “на руку” Україні.
Тепер можна лише спрогнозувати, що слідом за “Талібаном” Володимир Путін визнає Ісламську Державу (ІДІЛ), Аль-Каєду, ДНР, ЛНР… а в терористичні організації він зарахує НАТО і Гаазький суд.
 
На зображенні може бути: 10 людей та люди стоять
 
 
 
 
 

peredplata