Дрейф Оксани Андрієць від Порошенка до Зеленського

З інсайдерських джерел стало відомо, що через день –два в.о. ректорки Буковинського державного медичного університету буде призначено Оксану Андрієць.

Це зроблено без конкурсу, безальтернативно. Захотів міністр Ляшко Андрієць – і призначить її.

Чим запам’яталася Оксана Андрієць буковинцям? За часів президентства Петра Порошенка вона займала посаду директорки департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Вона впливала на те, аби разом з Юзьком мати пріоритети в хірургії та гінекології.  Про великі досягнення керівниці часто писала і розповідала журналістка Годнюк, яка зараз з якогось дива займає посаду заступника головного лікаря перенатацьного центру. Тоді вона чомусь “не помічала”, що дороговартісне обладнання від 2012 до 2019 років лежало на складах. І тим сами зміцнювало монополію ЮЗЬКА-АНДРІЄЦЬ.

За її керівництва медична галузь області не те, що не розвивалася, а й активно скочувалась у прірву.

Сьогоднішні проблеми та неготовність закладів до пандемії – це той негативний результат діяльності Оксани Андрієць. Її совкові методи керівництва та підбору кадрів плачевно позначилися на медицині. Вона довела інфекційне відділення області до критичного стану. Тому перші місяці пандемії на Буковині починалися великими проблемами, які вирішувалися тільки сумлінною і героїчною працею лікарів та всього медичного персоналу.

Знаючі люди кажуть, що якби Андрієць ще покерувала медициною рік-два, то на ній можна було б покласти великий хрест.

Але попередня влада чомусь не хотіла помічати всього того безладу, який панував у області. Президентові Порошенку надавали інформацію у спотрвореному вигляді. Тож замість того, щоби звільнити недбалу та недолугу керівницю, тодішня влада вихваляла та нагороджувала недостойних галузі.

Тільки з приходом до влади нової команди «Слуг народу» Оксану Андрієць звільнили з посади.

Вона майже два роки не показувала активності.  Але, як виявляється, напевно таки шукала шляхи до нової влади.

І як можуть засвідчити завтрашні призначення в.о. ректора БДМУ, вона таки знайшла потрібних людей на тій дорозі, яку шукала. Як їй це вдалося? Хто зна.

Колись ні з того, ні з сього вона зуміла приліпитися до кожуха Порошенка, тепер уже ліпиться до кожуха Зеленського.

Незрозуміло, яким боком до Андрієць повенувся голова офісу президента Єрмак. Бо саме вона розповідає колегам, що сам Єрмак доручив Ляшку зробити все для того, аби Андрієць сіла у крісло ректора БДМУ.

Колектив БДМУ стривожений можливим призначенням Андрієць. Бо бояться, що з її керівництвом поважним закладом може статися як і з керівництвом охороною здоров’я області – повний завал…

(Далі буде)

peredplata