США передали Україні патрульні катери

 Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-США передали Україні патрульні катери для посилення ВМС України у Чорному морі
Корабель, який вийшов з Балтімору до Одеси 8 листопада з двома патрульними катерами на борту для ВМС України, пройшов через Босфор і увійшов у Чорне морe.
Корабель із двома переобладнаними патрульними катерами, які раніше використовували Берегова охорона США, призначені для посилення ВМС України, пройшов Чорноморські протоки і прямує до Одеси. США вирішили передати Україні катери після того, як виникли побоювання щодо можливої ​​російської агресії.
Американський вантажний корабель із двома патрульними катерами на борту вийшов із Балтімора 8 листопада. Українські моряки вже пройшли підготовку y США для обслуговування патрульних катерів. У 2019 році Україна вже отримала два подібні катери.
Постачання катерів було здійснено в рамках реалізації пакету заходів безпеки для України, якій починаючи з 2014 року Сполучені Штати надали допомогу у сумі понад 2,5 млрд доларів.
Сполучені Штати, Україна та НАТО останніми тижнями звинувачують Росію у загрозливій поведінці щодо Києва у зв’язку з нарощуванням російського військового угрупування біля українського кордону.
На зображенні може бути: водойма та природа
 
 
 
 

peredplata