Максим Бурбак: Росія не миротворець – це агресор

Максим Бурбак: Росія не миротворець – це агресор Російський проект резолюції щодо миротворчої місії на Донбасі, який РФ внесла до Радбезу ООН, – це політична пастка не лише для України, а й для всього світу.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак в ефірі одного з телеканалів.

«Російська резолюція – це пастка не лише для України, але й пастка для всього світу. Тому що Росія – країна-агресор, а не миротворець», – наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що остаточне слово про надання згоди на введення миротворчої місії повинно бути за парламентом України.

«Чітка позиція «Народного фронту» – остаточне рішення щодо введення миротворців повинна надавати, згідно Конституції, Верховна Рада України. Ми будемо чітко стояти на захисті суверенітету і єдності нашої країни, і росіянам не вдасться протягнути їхній план», – наголосив керівник фракції.

Представник «Народного фронту» сказав, зокрема, що ні в якому разі не можна «розривати» питання відновлення територіальної цілісності країни, а відстоювати одночасно питання як Донбасу, так і Криму.

Максим Бурбак також підкреслив, що розміщення миротворчих сил, у складі яких будуть російські військові, призведе лише до замороження конфлікту.

«Пропозиція щодо розміщення їхніх (російських. – Ред.) миротворців на лінії розмежування – це замороження конфлікту. Вони перемалюють свої танки синьою фарбою і скажуть, що вони вже миротворці і підуть далі. Жодної довіри до них», – наголосив Максим Бурбак.

«Весь світ зрозумів, що Росія – це не миротворець, це агресор. І що Україна захищає не лише себе, Україна захищає Європу, Україна захищає весь цивілізований світ», – підкреслив керівник фракції.

Він навів приклади втручання Росії у вибори в США, Франції, кібератаки на західні країни.

«Зараз іде глобальний наступ на основи демократії зі сторони Росії. Ми маємо об’єднатися, зрозуміти, що Україна є форпостом цієї боротьби, і ми потребуємо розуміння і підтримки. І тому «Народний фронт» наполягає, що санкції треба не лише продовжувати, а й розширювати, вводити секторальні санкції, які працюють\”, – наголосив керівник фракції.

peredplata