Розвідка США попереджає!

Розвідка США попереджає союзників Америки, що Європа та США мають все менше часу, щоб розробити пакет економічних та військових заходів, які б стримали Росію від військових дій проти України. Про це повідомляє американське видання The New York Times, посилаючись на американських та європейських чиновників. При цьому видання вказує, що західні чиновники не вважають, що Росія визначилсь зі своїми планами.
“Росія ще не вирішила, що вона має намір робити з військами, які накопичила поблизу України, заявили американські посадовці, але накопичення сприймається серйозно і США не вважають, що це блеф”, – пише видання.
The New York Times відзначає, що британська та американська розвідки “все більше переконані”, що Путін розглядає можливість військових дій для захоплення більшої частини України, або ж для того, щоб дестабілізувати її настільки, щоб призвести до приходу більш про-московського уряду.
Видання пише, що у США прагнуть виробити загальну модель дій до яких вдадуться США та Європа у разі військових дій Росії проти України. При цьому, пише видання, посадовці у США та Європі вважають, що “будь-яка відповідь на розміщення військ Росією має бути ретельно зважена, щоб уникнути ескалації ситуації та створення подальшої загрози для України”.
Напередодні президент Росії Володимир Путін у ході засідання колегії МЗС Росії заявив, що Росії не потрібні конфлікти, які можуть влаштувати її противники на “західних кордонах”. При цьому він відзначив присутність інфраструктури НАТО поблизу кордонів Росії.
“В Румунії та Польщі вже розгорнуті системи протиракетної оборони, які можуть бути легко використані, бо там стоять пускові установки Mk-41, ударні комплекси. Це лише питання кількох хвилин, щоб змінити програмне забезпечення”, – заявив Путін.
Президент Росії наголосив, що Москва має добиватись надання Росії “серйозних довгострокових гарантій забезпечення нашої безпеки на цьому напрямку”. За словами Путіна, Росія не може “так існувати і постійно думати, що там завтра може відбутись”.
Однак цього тижня міністр оборони України Олексій Резніков відзначив в інтерв’ю Українськкій службi “Голосу Америки”, що не вірить у можливість великого наступу Росії та захоплення нових українських територій.

peredplata