Сєргей Лавров: Якщо санкції Заходу перетворять Росію у Північну Корею.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Сєргей Лавров: Якщо санкції Заходу перетворять Росію у Північну Корею — Росія не забариться з адекватною відповіддю
Росія знайде відповідь Заходу, якщо реалізується сценарій жорстких фінансових санкцій, у яких країна, по суті, перетвориться на Північну Корею. Про це Лавров заявив учора, в понеділок на камери російських телеканалів.
За його словами, Москва “поки не бачить” у Заходу планів щодо запровадження обіцяних “пекельних санкцій”. Вони, як анонсував Держдеп, включатимуть повну ізоляцію російської економіки від світової фінансової системи, включаючи заборону на кореспондентські рахунки для банків та суворі обмежувальні заходи проти ключових експортерів нафтогазового сектора.
“Я не можу ручатися за тих безумців, які штовхають західні країни саме у цьому напрямі”, – сказав Лавров у відповідь на прохання прокоментувати можливість санкцій північнокорейського рівня.
Якщо такий сценарій реалізується, “я можу запевнити вас, ми знайдемо відповідь”, заявив глава МЗС Росії, додавши, що Росія не “змінюватиме свій спосіб життя, свої переконання тільки тому, що Захід розсердився”.
За словами Лаврова, російське керівництво не має планів перетворювати країну на “замерзлу фортецю”, але просити скасування санкцій влада також не планує.
“Ми не принижуватимемося ні перед ким”, – запевнив він. На думку Лаврова, перспективи скасування санкцій у найближчому майбутньому не проглядається, а в новій реальності потрібно розвивати імпортозаміщення.
Багато санкцій проти Росії, включаючи CAATSA, санкції, які в законі на підтримку демократії в Україні закладені, все, що затверджено Конгресом, не підлягає зміні з боку президента та його адміністрації. Тому, враховуючи те, що зараз там відбувається антиросійська вакханалія – це об’єднавчий фактор, впевнений, що нам потрібно забути про це – і з точки зору гордості великоросів, і з погляду прагматизму – і сконцентруватися на тому, щоб робити свої керамічні крила для літаків…, нам потрібно продовжувати робити своє”, – сказав Лавров.
На зображенні може бути: 1 особа
 
 
 
 
 

peredplata