Старець Серафим Саровський про велич України, поневіряння Росії та безславний кінець Путіна

Старець Серафим Саровський про велич України, поневіряння Росії та безславний кінець ПутінаАрхімандрит Серафим стверджував, що Україну чекає величне майбутнє – ще скажуть своє слово отці Києво-Печерські. А той хто надругався над слов’янським братерством погубить себе і Росію. Страшна навала зі сходу буде за це карою небес

Старець говорив, що відкрилося йому майбутнє Росії, її території захопить Китай, який спробує прорватися до Європи, та його зупинять. Пророцтва великого подвижника вже збувалися не раз, та відомий православний святий переконував, що багато чого залежить від того, як складатиметься духовне життя Руської Церкви, наскільки міцна буде віра в Бога у руських людей, яким буде молитовний подвиг віруючих.

Під час одної пам’ятної бесіди зі старцем була присутня молода жінка з сибірського міста. Їй старець сказав: «Ти приймеш мученицьку кончину від руки китайців на площі твого міста, куди вони зженуть жителів-християн і незгодних з їх правлінням». Це була відповідь на її сумнів з приводу слів старця, що практично вся Сибір буде захоплена китайцями.

Старець говорив, що розвал Росії, незважаючи на гадану силу і жорсткість влади, відбудеться дуже швидко. Розділяться слов’янські народи (від Росії відійдуть Україна та Білорусь, – Авт.), відпадуть союзні республіки: прибалтійські, середньоазіатські, кавказькі і Молдавія. Після цього центральна влада в Росії стане ще більш слабшати, так що почнуть відділятися автономні республіки і області. Далі піде ще більший розвал: влада Центру перестануть на ділі визнавати окремі регіони, які спробують жити самостійно і вже не звертатимуть уваги на вказівки з Москви.

У Росії буде правитель, на 15 років, – це час митарств і випробувань, який за подобою своєю буде бісом і почне кровопролитну війну та нещастя посипляться на Росію, і Бог покарає його. Як тлумачать слова старця нині, то ці 15 років починаються 2000 року. Від 1992 Бог надав вісім років на покаяння, а потім дав волю – щоб росіяни самі обрали свій шлях. Через 15 років влада бісоподібного закінчиться, але грянуть нові біди. Нагадаємо інше відоме пророцтво російського ж прозорливця схимонаха Авеля, котрий стверджував, що злий правитель, в котрому вбачають нині Путіна, згине від смертельної рани і буде велике оновлення.

Найбільшою трагедією стане захоплення Сибіру Китаєм. Відбудеться це не військовим шляхом: китайці внаслідок ослаблення влади і відкритих кордонів стануть масами переселятися до Сибіру, скуповувати нерухомість, підприємства, квартири. Будуть йти тим же шляхом, яким намагалася діяти Росія за Путіна скуповуючи активі в Україні, Білорусі, Казахстані, ЕС. Однак російській владі на це не вистачило потуги, часу та коштів. УКНР все це є. Діючи поступово засобами підкупу, залякування, договорів з можновладцями китайці підпорядкують собі економічне життя міст.

Все відбудеться так, що в один ранок російські люди, що живуть в Сибіру, прокинуться … в Китайській державі. Доля тих, хто залишиться там, буде трагічна, але не безнадійна. Китайці жорстоко розправляться з усякими спробами опору. (Тому і передбачив старець мученицьку смерть на площі сибірського міста багатьох православних і патріотів Батьківщини).

Захід сприятиме цьому повзучому завоюванню російської землі і всіляко підтримуватиме військову та економічну міць Китаю з ненависті до Росії. Але потім вони побачать небезпеку для себе, і коли китайці спробують вже військовою силою захопити Урал і піти далі, будуть всіма способами перешкоджати цьому і навіть можуть допомогти Росії у відбитті навали зі Сходу.

Стрець говорив, що Господь допустить втрату величезних земель, дарованих Росії, тому що росіяни не змогли їх гідно використовувати, а лише загадили, зіпсували … Але Господь залишить за Росією ті землі, які стали колискою російського народу і були основою Великоруського держави. Це територія Великого Московського Князівства XVI століття з виходами до Чорного, Балтійського і Північного морів. Росія не буде багатою, але все ж зможе сама годувати себе.

На запитання: «А що буде з Україною і Білорусією?» старець відповів, що все в руках Божих. Ті, хто в цих народах проти союзу з Росією – навіть якщо вони вважають себе віруючими – стають служителями диявола. У слов’янських народів єдина доля, і ще скажуть своє вагоме слово преподобні Отці Києво-Печерські – вони разом з сонмом новомучеників Російських зможуть вимолити новий Союз трьох братніх народів.

Тут треба зупинитися для окремого тлумачення. Для східнослов’янського православ’я духовна єдність Русі-України, Білорусі та Великої Русі є важливим духовним фактором. Беззаперечною, загальновизнаною істиною є і те, що єдність ця започаткована і залишається у Володимировій святій купелі у Києві. Ні один церковний, тим більше світський можновладець – ні патріарх, ні цар, ні президент,- не можуть відозмінити цю істину. Київ є і залишається “матір’ю міст Руських”, “Руським Єрусалимом”, який в незалежності від волі окремих духовних чи світських князів світу цього, таким залишиться назавжди. Це не означає, що набуття автокефалії кожною національною церквою східнослов’янських народів перерве це єднання. Так само як і надання в свій час автокефалії Російській православній церкві не перервало її духовних зв’язків з Константинопільскою патріархією, чи Київською митрополією, яка ще довго підпорядковувалася Вселенському (Константинопільскому) патріарху. Те саме можна сказати і про Болгарську, Румунську, Грузинську та інши національні православні церкви.

Містики стверджують, що найстрашніший гріх Путіна полягає у тому, що в намаганні будь-якою ціною та будь-яким заходом приєднати Україну та Київ, він зробив страшне святотатство. Під гаслом православної єдності, повів “дочку” на “матір”, вчинив кровавий, підступний злочин. Святі землі Руської не можуть окормляти такий злочин, їхні прагнення полягають у захисті “Єрусалима землі Руської” та збереження цілісності православних народів. Тому і наступає час занепаду Великої Росії. Москва в духовному лідерстві знов має поступитися місцем Києву.

peredplata