ЄС підтримав ініціативу США запровадити санкції проти Ігоря Коломойського і його родини.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Нагадаю! 5 березня Держдеп США запровадив санкції проти Ігоря Коломойського і його родини. Сьогодні таке ж рішення ухвалив Євросоюз. Про це заявив речник Євросоюзу із зовнішньополітичних питань Петер Стано.
“ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в’їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадового чиновника в українській владі”, – зазначив Стано. При цьому Стано вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, які мають стосунок до України, нема “критерію, який би дозволяв накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію”.
Якась ось така нісенітниця. Крім того, теоретично санкції забороняють в’їзд Ігорю Коломойському на терени ЄС, однак на практиці Ігор Коломойський і його рідня можуть жити і працювати на Кіпрі і Мальті. Ще у 2012 році Ігор Коломойський, його дружина і діти придбали кіпріотське громадянство і, так-звані, “золоті паспорти” Кіпру і Мальти. Крім того Ігор Коломойський з сім’єю можуть жити у Ізраїлі, оскільки вони є його громадянами, a також у Швейцарії, яка не є членом ЄС. Тому, санкції Євросоюзу особливої шкоди пану Коломойському не завдадуть. Тим більше, що сама Україна санкції щодо Коломойського не планує запроваджувати. Кого-кого, а Ігоря Коломойського у зраді батьківщини (України) не наважиться звинуватити ніхто.
May be an image of 1 особа, борода та окуляри
 
 
 
 
 
 

peredplata