Перші підсумки телефонної розмови між Джо Байденом і Володимиром Путіним

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-“Джо Байден закликав Росію до деескалації напруженості з Україною. Він чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їх союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну. чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати, їх союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія й далі намагатиметься вторгнутись в Україну”, – заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.
Президент Байден також висловив підтримку переговорів на рівні дипломатів, якi розпочнyться на початку наступного року, переговорів на рівні дипломатів, починаючи з двостороннього діалогу зі стратегічної стабільності, в НАТО у форматі Радa НАТО-Росія та в Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Президент Байден повторив, що істотний прогрес у цих діалогах може відбутися лише в умовах деескалації, а не ескалації.
Помічник Володимира Путіна Юрій Ушаков сказав, що Росія задоволена телефонною розмовою між Путіним і Байденом, яка, за його словами, була зосереджена на гарантіях безпеки, яких Москва хоче від Заходу на тлі нарощування російських сил поблизу українського кордону.
Володимир Путін сказав Джо Байдену, що будь-які санкції можуть розірвати зв’язки між Росією та Сполученими Штатами і будуть великою помилкою.
Розмова, яку просив Путін, почалася о 15:35. За східним часом (20:35 за Гринвічем) і закінчився через 50 хвилин, за словами представників Білого дому США.
Більше про результати перемовин можна довідатись з офіційної заяви Білого дому за цим посиланням:
На зображенні може бути: 1 особа, сидить та стоїть
 
 
 
 
 
 

peredplata