Чи нападе Путін на Україну в 2022 році? Ексдепутат Держдуми РФ назвав сценарій Кремля

Переговори по так званим гарантіям безпеки між США, НАТО з одного боку і Росією з іншого – повна фікція і відволікання уваги на свідомо негідний об’єкт, кажучи мовою власника Кремля. Весь цей намір потрібен для того, щоб поставити галочку, що переговори відбулися.

Про це ексклюзивно Новини.LIVE розповів колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

За його словами, висунуті вимоги – свідомо нездійсненні. Ніхто і не припускає, що хтось збирається до чогось домовитися.

“Путіну важливо сказати насамперед росіянам та іншим людям у світі, готових його слухати, що “ось ми спробували, чітко і виразно сформулювали те, що хочемо. Але нас не почули, значить ми будемо робити те, що вважаємо правильним”, – поділився політик.

На думку Пономарьова, це стане посиленням свого впливу на пострадянському просторі або ж створенням своєрідного “санітарного поясу” навколо Росії. Він повинен включати насамперед Білорусь, як найдоступніший об’єкт, але також Україну, Грузію, Казахстан, Молдову (як мінімум – Придністров’я).

“Це те, що він і буде робити, тим самим підносячись для росіян в крісло відроджує СРСР і зберігаючи тим самим влада у 2024-му. А провал переговорів буде для нього просто публічним виправданням своїх дій – “ми не агресори, ми захищаємося від оточуючих нас ворогів”, – розповів Пономарьов.

Політик також вважає, що Заходу теж все це вигідно, причому різним колам. Байден буде говорити, що ми спробували все, що можна було зробити, доклали всіх зусиль, але Путін неконструктивний, і ми будемо тоді зміцнювати НАТО під американською парасолькою. Це, безумовно, вигідно консервативним колам і допоможе господареві Білого дому консолідувати навколо себе коливання опонентів, та й підігріти економіку військовими замовленнями.

“Ось так обидві сторони і грають в гру, у якої немає ніякого прямого рішення. Кожна з країн реалізує свою тактичну задачу. Що з цього Україні? Абсолютно зовсім нічого. У Путіна немає можливостей напасти на Україну в цьому році. Цього не буде. Ціна нападу занадто висока. А скупчення військ уздовж її кордонів потрібно виключно для створення переговорної позиції Кремля. Це димова завіса, за якою буде відбуватися посилення тиску на Білорусь і Казахстан. До України руки дійдуть потім”, – підсумував політик.

Чи може Путін напасти на Україну найближчим часом: що було відомо раніше

  • Розвідники Великої Британії застерегли уряд своєї країни щодо можливого нападу Росії на Україну. Вони з’ясували, що Росія може напасти на Україну найближчим часом – напередодні католицького Різдва.
  • За словами Голови Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерала армії України Миколи Маломужа, дані великобританських розвідників про можливе військове вторгнення Росії на територію України 25 грудня – сигнал на випередження для Росії про те, що світ в курсі планів Кремля.

peredplata