За два місяці буковинські поліцейські вилучили нелегальної підакцизної продукції на суму майже 2 мільйони гривень

У рамках акції «Акциз» правоохоронці здійснюють заходи щодо протидії правопорушень у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на території Чернівецької області.  Основна мета операції – припинити нелегальне розповсюдження цих товарів без сплати податків.
 
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Так, з початку дії акції (1 листопада минулого року) співробітники поліції задокументували 160 правопорушень у цій сфері. З них – за 21 фактом слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
 
Унаслідок документування цих протиправних дій поліцейські вилучили:
– понад 60 тисяч пачок сигарет;
– майже 50 кілограм сировини тютюну;
– майже 2 тисячі літрів алкогольної продукції.
Загальна сума вилученого становить майже 2 мільйони гривень.
 
Для ефективнішої реалізації операції «Акциз» із поліцейських структурних і територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області створено 17 мобільних груп.
 
Під час відпрацювань правоохоронці отримують, перевіряють інформацію про порушення у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних і тютюнових виробів, виявляють порушників у цій сфері, відтак – документують відповідні факти на території Буковини.
Так, у листопаді минулого року поліцейські вилучили з незаконного обігу більше 9 тисяч пачок сигарет у смт Путила і Глибока. 
 
Співробітники  Дністровського району задокументували факт продажу сигарет iз акцизними марками іноземного виробництва та фальсифікованої алкогольної продукції. 
 
Також наприкінці минулого року буковинські правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виробництва контрафактних сигарет у селищі Кельменці.
Досудові розслідування за цими фактами наразі тривають.
 
 
 

peredplata