“Вугільна” справа: суд арештував майно та активи екс-міністра енергетики Демчишина

Печерський районний суд Києва арештував майно та активи екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, який є одним з підозрюваних у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Відповідна ухвала від 23 грудня 2021 року оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, накладено арешт на земельні ділянки, домоволодіння та активи Демчишина у кількох підприємствах.

За словами речниці Державного бюро розслідувань Ольги Чиканової, наразі ухвала суду перебуває на стадії реалізації.

“Так, дійсно 23 грудня отримано ухвалу суду про арешт активів та майна колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості. Наразі ухвала перебуває на стадії реалізації”, – зазначила вона.

Демчишин та “вугільна” справа: що відомо

Як повідомляв УНІАН, Демчишин є фігурантом так званої “вугільної” справи, у якій проходять екс-президент, народний депутат від “ЄС” Петро Порошенко, народний депутат від “ОПЗЖ” Віктор Медведчук, а також бізнесмен Сергій Кузяра.

У листопаді 2021 року слідчі СБУ та ДБР вручили Демчишину документ про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

Крім цього, міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з представниками “Л/ДНР”. Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

У результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн.

Сьогодні, 17 січня, Демчишина оголосили в міжнародний розшук. Також сьогодні Порошенку обирають запобіжний захід у Печерському суді.

Джерело: Unian

peredplata