Нокаутуючий удар США по Росії

 
США оголосили Росію “ядерною загрозою” та анонсували повне оновлення ядерної тріади: земля, вода, повітря.
Росія представляє “гостру загрозу” для США, яка включає, зокрема, “ядерні загрози” для американської території та території союзників. Про це йдеться в оновленій стратегії національної безпеки, яку опублікував у четвер Пентагон.
Росія “нехтує незалежністю” країн-сусідів, а її уряд прагне використати силу, щоб домогтися зміни кордонів і наново встановити “імперську сферу впливу”, йдеться у документі.
“Великий перелік прикладів територіальної агресії Росії включає також розв’язання жорстокої та нічим не спровокованої війни проти України”.
Росія, згідно зі стратегією, представляє серйозні та безперервні ризики у ключових сферах”. Серед них — “ядерні погрози” щодо США, а також їхніх союзників та партнерів; кібернетичні та інформаційні операції, погрози в космосі, а також погрози в частині хімічної та біологічної зброї, перераховує Пентагон. Також у списку — підводні бойові дії та великі “тіньові кампані”, спрямовані зокрема проти демократичних держав.
Відповіддю на ядерні загрози, які озвучує російське керівництво аж до президента Володимира Путіна, буде оновлення американської ядерної тріади, випливає із додатку до стратегії щодо позиціювання стратегічних сил США.
Найближчим десятиліттям, йдеться в документі, Пентагон має намір провести “повномасштабну модернізацію” всіх компонентів сил ядерного стримування. На зміну балістичним міжконтинентальним ракетам Minuteman III, які стоять на озброєнні з початку 1970-х, прийдуть нові ракети Sentinel, які розробляє корпорація Northrop Grunman.
Атомні підводні човни класу Ohio, озброєні 14 балістичними ракетами кожна, які будувалися з кінця 1970-х до середини 1990-х, будуть замінені на кораблі класу Columbia, перший з яких був закладений у жовтні 2020 року і, як очікується, увійде до складу флоту. на початку 2030-х.
На зміну стратегічним бомбардувальникам B-2A Spirit прийде B-21 Raider, який буде побудований за технологією Stealth і, як очікується, стане на озброєння в 2026-2027 роках.
У військовому плануванні США враховують, що конфлікт із використанням конвенційної зброї за участю Росії має “потенціал ескалації до ядерної”, причому “будь-якого масштабу”, наголошує американське Міноборони у оновленій стратегії.
***
Отже! Можемо констатувати новий старт ядерної гонки, яку Росія за нинішніх умов ніколи не осилить. Між рядками можемо також прочитати, що оновлна ядерна стратегія США є й сигналом для Китаю.
Jane’s Defence Weekly

peredplata