Iз сучасного політичного порядку денного необхідно повністю виключити сценарії війни – Реджеп Ердоган.

“Я не вважаю реалістичним сценарій повномаштабного вторгнення Росії в Україну. Україна не звичайна країна, Україна – сильна держава. Крім того, щоб Росія пішла на цей крок, їй необхідно проаналізувати ситуацію в усьому світі та свою власну ситуацію і співставити свої можливості та можливості України і її партнерів”, – Реджеп Ердоган.
На думку турецького лідера, із сучасного політичного порядку денного необхідно повністю виключити сценарії війни.
Він також додав, що у сучасному світі прагнення до окупації чужих земель не призведе до бажаного. Як приклад, турецький президент навів окупацію українського Криму Росією у 2014 році.
“Під час кожної розмови з Путіним я заявляю, що Туреччина проти окупації Криму. Цю ж позицію доводить до російської сторони зовнішньополітичне відомство Туреччини. Тобто позиція Туреччини щодо цього питання однозначна”, – сказав Ердоган.
Президент Туреччини додав, що має намір обговорити ситуацію в Україні та надання військової допомоги Україні з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, який буквально напередодні був у Києві.
“Я поговорю з Ільхамом Алієвим. Безперечно, важливо обговорити також ці питання з Путіним. Тому що ці регіони не зможуть витримати навантаження від нової війни. Це було б неправильно”, – заявив Реджеп Ердоган.
 
 
Ростислав Демчук, вл. кор газети ЧАС
 
 

peredplata