Карантин у Чернівцях не зніматимуть до 22 травня

Так, за словами міського голови, до 22 травня включно на території Чернівецької області залишатимуться карантинні обмеження: не буде відновлено міжрайонного рейсового автобусного сполучення, в силі залишається обмеження в’їзду та виїзду з області.

“Весь сценарій подій у наступні 20 днів залежать тільки від нас. Хочу повідомити про те, що на сьогоднішньому позачерговому засіданні українського уряду про те, як будуть зніматися карантинні обмеження в усій Україні. Але вже сьогодні прем’єр-міністр України та міністр охорони здоров’я висловились про те, що для областей, в яких фіксується найбільший спалах і щодобове зростання кількості інфікованих, карантин буде зніматися із більшою обережністю. Він називається адаптивним. В інших областях України, де нема такої великої кількості інфікованих людей, обмеження можуть зніматися швидше, натомість у нашій області однозначно ці обмеження триватимуть ще довший період часу”, – зазначив Осачук.

Станом на вівторок, 5 травня, у Чернівецькій області зафіксовано 1 948 випадків зараження коронавірусною інфекцією. За останню добу в регіоні підтвердили ще 61 випадок зараження, що є найвищим показником добового приросту хворих в країні.

peredplata