Туреччина пропонує своє пряме посередництво у розв’язанні російсько-українського збройного конфлікту.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Якщо ще зовсім нещодавно Туреччина заявляла про готовність допомогти Укрaїні у врегyлюванні гострої і затяжної кризи у стосунках між Києвом і Москвою, то сьогодні Туреччина готова організувати і надати на своїй території майданчик для перегіворів між президентом України Володимиром Зеленським та його російським колегою Володимиром Путіним. Туреччина закликає обидві сторони зростаючого конфлікту до негайних переговорів заради уникнення на континенті нового кровопролиття.
Про це сьогодні заявив головний радник і спеціальний посол президента Туреччини Ібрагім Калін турецькому агентству Anadolu Agency.
За словами Ібрагіма Каліна, Москві та Києву потрібна тимчасова угода до остаточного врегулювання кризи. “Я думаю, що важливо спробувати знайти якийсь modus vivendi (тимчасова або попередня міжнародна угода, що укладається в розрахунку на її остаточне врегулювання в подальшому) і робити це розумно, терпляче”, – зазначив представник турецького лідера.
“Навіть якщо нинішня криза буде вирішена, у майбутньому будуть нові тертя, рухи на місцях, переміщення зброї, або різні оцінки загроз, хай і не у формі традиційних бойових дій. Діалог між Росією та західним альянсом тільки розпочався, хоча це мало бути зроблено раніше”, – наводить слова Ібрагіма Каліна агенція Anadolu Agency.
Окрім цього головний радник і спеціальний посол президента Туреччини Ібрагім Калін заявив, що презудент Туреччини Реджеп Ердоган має намір найближчим часом зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, а також із президентом Росії Володимиром Путіним спеціально аби обговорити питання розв’язання збройного конфлікту і недопущення нового витка ескалації в чорноморсько-донбаському регіоні.
“Президент Ердоган запросив обох лідерів приїхати до Туреччини та провести зустріч для вирішення проблем та розбіжностей між ними.
Туреччина готова відіграти будь-яку роль, яку вона може відіграти, щоб знизити напруженість між Росією та Україною”, – резюмував Ібрагім Калін.

peredplata