ЄС підтримує Україну.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-У зв’язку з небезпекою нового вторгнення Росії на територію України Євросоюз виділить Україні новий пакет фінансової допомоги розміром 1,2 млрд євро
Про це сьогодні заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.
“ЄС підтримує Україну. Ми тверді у своїй рішучості. Я оголошую новий пакет фінансової допомоги, що складається з екстрених позик та грантів, для підтримки України в середньостроковій та довгостроковій перспективі”, – розповіла сьогодні Урсула фон дер Ляєн брюссельським журналістам.
Згідно зі словами Урсула фон дер Ляєн, Європейська комісія пропонує новий пакет надзвичайної макрофінансової допомоги розміром 1,2 млрд євро. За словами президентки ЄК, наразі цей пакет допоможе Україні задовольнити свої потреби у фінансуванні оборонних та економічних проектів, які розробляються через зростання конфлікту з Росією і сповільнення притоку закордонних інвестицій.
“Ми розраховуємо на те, що Рада ЄС і Європейський парламент схвалить цей надзвичайний пакет макрофінансової допомоги якнайскоріше”, – додала Урсула фон дер Ляєн.
Зазначається, що потім розпочнеться швидка виплата першого траншу розміром 600 млн євро.
Бекграунд. Нагадаємо, що Україна звернулася до Європейського Союзу з проханням надати додаткову фінансову допомогу, щоб допомогти їй виконувати свої міжнародні зобов’язання в умовах зростання загрози потенційного вторгнення російських військ, зосереджених на її кордонах.

peredplata