“Повітряний міст”: країни НАТО – Україна

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Мабуть, багато хто читав про те, як СРСР вже по завершенні Другої світової війни намагалось вяти в облогу Західний Берлін і змусити його капітулювати, заморивши жителів Західного Берліна голодом. Однак підступним планам Москви не довелось збутися.
Великобританія та США зуміли організувати славнозвісний “повітряний міст” з жителями міста в облозі. Ледве не щогодини у Західний Берлін прибували транспортні літаки з продовольством, медикаментами, одягом і усім іншим необхідним для того щоб жителі міста могли пережити облогу СРСР. Врешті-решт облога втратила сенс і була знята.
Сьогодні подібний “повітряний міст” спорудили з Україною країни НАТО.
Північноатлантичний альянс продовжує щоденно постачати озброєння в Україну для допомоги в обороні у разі можливого вторгнення російських військ. Так НАТО надсилає чіткий сигнал Москві: Захід побудував повітряний міст, що закінчується біля українських кордонів, і якщо почнуться бойові дії, постачання зброї лише збільшуватиметься.
Днями п’ять транспортних літаків Великобританії поставили в Україну понад 1000 легких портативних протитанкових ракетних установок. Велику партію військової допомоги (два транспортні літаки) надали США, до якої входить майже 200 тонн зброї та боєприпасів. Серед них:
* Для знищення російських танків та будь-яких інших бойових машин, що маневрують, на дальності до 2500 метрів – ПТРК Javelin.
* Для знищення російських гелікоптерів та низьколітальних штурмовиків та винищувачів-бомбардувальників – ПЗРК Stinger.
* Для поразки танків на дистанції до 800 метрів із закритих приміщень у місті – одноразовий РПГ NLAW;
* Для знищення піхоти в укриттях та у міських боях – одноразовий РПГ BDM/SMAW-D… Та багато чого іншого.
На підході зброя та амуніція з країн Балтії і Канади. Така солідарність Заходу з Україною не може не викликати захоплення!
P.S. Учора дивився інтерв’ю із скандальнозвісним російським терористом Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Сьогодні цей терорист знаходиться в опозиції до Володимира Путіна. На його думку, за нинішніх умов збройні сили Росії вже не спроможні досягти стратегічних цілей в Україні. Захопити і утримати Харків і Одесу ще можна було у 2016 році. Сьогодні ж, на думку російського терориста, Росія змогла б з величезними втратами, у коефіцієні 10-15 до 1 взяти Харків і Одесу, але втримати ці міста і прилеглі до цих величезних міст території Росії вже не вдасться. Єдине, на що спроможні ЗС Росії сьогодні – зайти в ДНР та ЛНР і там окопатись. Але що далі? – ставить риторичне запитання Гіркін. А далі – повна економічна, фінансова, промислова, політична ізоляція Росії, смута і розвал Російської Федерації, – резюмував російський терорист.
Маю мрію: дожити і побачити на власні очі розвал Російської Федерації!

peredplata