Сьогодні Росія нагадує хижу лисицю, яка залізла на дах курятника і волає, що на неї напали кури — Джен Псакі.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що відповідальність за ескалацію збройного конфлікту довкола України лежить на Росії, яку вона порівняла з хитрою і хижою лисицею, що виє з даху курника аби її врятували від курей.
Псакі навела таку алегорію у відповідь на запитання журналіста про ігнорування однієї з головних вимог Росії у сфері її безпеки — гарантії нерозширення НАТО на схід.
“Коли хижа і хитра лисиця виє з даху курника про те, що вона боїться курей — це, по суті, те саме, що робить зараз Росія. Її “страх” не має під собоє жодних підстав і здорового глузду. І коли ви бачите, що президент Росії Володимир Путін кричить про страх перед Україною та українцями, у це не можна повірити, бо це не відповідає дійсності. Ми знаємо, хто в цьому випадку лисиця”, — сказала Джен Псакі під час бтифінгу у Білому Домі.
Псакі відкинула спроби деяких журналістів поставити на одні шальки терез дії Росії та США з їхніми союзниками щодо НАТО в ситуації навколо України.
“Коли ми говоримо про взаємну деескалацію, Росія має понад 100 тисяч військових на кордоні з Україною. Вона агресор. А НАТО — це оборонний альянс і ми працюємо разом з країнами НАТО над тим, щоб вони відчували себе в безпеці в цей момент.Тому, це не те саме “, — сказала пані Псакі і закликала журналістів бути обережнішими з подібними порівняннями.

peredplata