П’ята колона “російського миру” в Чернівецькій області готує формальний привід для вторгнення військ Путіна в Україну?.

Пресслужба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП оприлюднила інформацію про закриття церкви Олександра Невського московського патріархату поблизу Хотинської фортеці.

Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» не продовжив строк договору користування храмом з УПЦ, а на двері повісив амбарний замок, нібито “на вимогу п’ятьох представників «Правого сектору» з Чернівців”. Незалежні експерти переконані, що таким чином російська церква в Україні може свідомо готувати провокацію, як привід для вторгнення російських військ в Україну. 

Дивно, що Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ ще не опублікував зображення “візитки Яроша” з місця події. Не назване джерело в єпархії приховано погрожує, що “парафія на чолі зі священиком Павлом, мешканці Хотина, будуть захищати свою святиню”. “Не забуваймо слова святого Олександра Невського: “Не в силі Бог, а в Правді”», — наголосили в єпархії.

“Тим часом саме Олександра Невського можна вважати яскравим символом російського політичного православ’я та російської пропаганди, – нагадав Петро Кралюк – голова Вченої ради Національного університету «Острозька академія», професор, заслужений діяч науки і техніки України. – Ім’я Олександра Невського і як святого, і як князя-полководця використовує також сучасна російська пропаганда. Зокрема, в Росії було знято кілька фільмів про цього діяча. Під час реальної російсько-української війни, в 2016 році Олександра Невського було проголошено покровителем сухопутних військ Російської Федерації. 800-ліття з дня народження Олександра Невського було відзначено в Росії на високому рівні. Святкування цього ювілею мало помітні антизахідні акценти. Адже Росія зараз знову опинилася у стані протистояння із країнами НАТО. І тут символічний образ антизахідника-князя якраз до речі”.
http://buknews.com.ua/page/piata-kolona-rosiiskoho-myru-v-chernivetskii-oblasti-hotuie-formalnyi-pryvid-dlia-vtorhnennia-viisk-putina-v-ukrainu.html

peredplata