США розкрили плани Росії щодо фабрикації приводу для вторгнення

У США заявили, що Росія планувала опублікувати фальшиве відео, яке показує напад українців на територію Росії або на російськомовних на сході України

Про це повідомляє New York Times.

За словами високопосадовців адміністрації, Сполучені Штати отримали розвіддані про план Росії сфабрикувати привод для вторгнення в Україну з використанням фальшивого відео, заснованого на недавніх кампаніях з дезінформації.

За словами офіційних осіб, Росія мала намір використати відео, щоб звинуватити Україну у геноциді російськомовного населення.

Потім РФ скористалася б обуренням щодо відео, щоб виправдати напад, або закликом лідерів сепаратистів на Донбасі до втручання Росії.

Офіційні особи не стали оприлюднювати жодних прямих доказів російського плану або того, як вони дізналися про нього, заявивши, що це скомпрометує їхні джерела та методи.

Але й нещодавня російська кампанія з дезінформації, зосереджена на хибних звинуваченнях у геноциді, та нещодавні політичні дії, вжиті в російському парламенті для визнання так званих “республік”, надали достовірності розвідданим.

У разі проведення російська операція стане розширенням пропагандистської теми, яку, за словами представників американської розвідки та зовнішніх експертів, Москва просуває у соціальних мережах, на сайтах та у державних ЗМІ з листопада.

peredplata