На Буковині майже закінчились місця в реанімаціях для COVID-хворих

Реанімації усіх міських лікарень Чернівців та кількох районних лікарень області, які приймають хворих із COVID-19, заповнені на 100%.

Про це під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС повідомив директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Також він зазначив, що станом на сьогодні у Чернівецькій області розгорнули рекордну кількість ліжок для хворих із COVID-19 від початку пандемії – 2242. Всього допомогу таким пацієнтам надають у 21 госпітальній базі області. Загальна їхня завантаженість складає 58%.

Крім того, в обласній адміністрації відзначили зростання кількості госпіталізацій. За словами директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, в середньому кожного дня в області до лікарень потрапляють від 130 до 150 хворих пацієнтів.

Як ми писали раніше, через високий рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні обласна комісія з питань ТЕБ та НС вирішила продовжити дистанційне навчання у школах до 11 лютого.

Станом на 3 лютого у Чернівецькій області зафіксовано 137 551 випадок COVID-19, з яких 975 – за минулу добу. Хворобу подолали 117 853 людини, 3 152 хворих померли.

Джерело: Укрінформ

peredplata