«Маємо діяти консолідовано»: голова Чернівецької облради анонсував позачергову сесію.

 
Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко анонсував позачергову сесію у зв’язку із загрозою вторгнення російських військ на територію України.

Відповідне звернення прес-служба облради опублікувала на своєму телеграм-каналі.

“Чернівецька обласна рада проведе завтра, 15 лютого, своє позачергове сесійне засідання. Скликання цієї сесії нам диктує сьогодення.

Ми повинні бути готовими до будь-яких ситуацій та продемонструвати свою рішучість ворогу, який упритул наблизився до наших кордонів.
Не маю сумнівів щодо того, що всі ми готові діяти консолідовано. Водночас повинен зайвий раз наголосити на необхідності відкинути можливі прояви боротьби за власні інтереси та амбіції, якщо такі є, і посприяти тому, щоби убезпечити наших громадян у разі прямої агресії з боку Росії та підготувати загони територіальної оборони для гідної відповіді загарбникам.

Саме тому мною, відповідно до подання Чернівецької обласної державної адміністрації, скликається позачергова сесія обласної ради, аби спільно з депутатським корпусом ми прийняли низку важливих рішень, спрямованих на зміцнення обороноздатності нашої держави.

Зокрема тих, що стосуються змін до Регіонально програми забезпечення проведення заходів територіальної оборони”, – йдеться у зверненні Бойка.

Раніше повідомлялося, що голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук ініціює проведення позачергових сесій у місцевих радах регіону у зв’язку із загрозою вторгнення російських військ на територію України.

Напередодні заступники міського голови Чернівців Юрій Лесюк та Василь Зазуляк у коментарях кореспонденту molbuk.ua повідомили, що завтра очікується проведення позачергової сесії Чернівецької міськради. Водночас у прес-службі ратуші цю інформацію заперечили.

peredplata