У Мелітополі, де викрали мера, депутатка “Оппоблоку” просить не чинити опір окупантам.

Джерело: місцеве видання “РИА Мелитополь

Деталі: Йдеться про праву руку екснардепа Євгена Балицького (від “Партії регіонів”) депутатку Галину Данильченко (“Оппоблок”).

На місцевому ТБ вона вже записала відеозвернення до народу, де заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.

Пряма мова Данильченко: “Шановні мешканці Мелітополя та Мелітопольського району. Зараз нашим основним завданням є підлаштувати всі механізми під нову дійсність, щоб якнайшвидше почати жити по-новому.

Незважаючи на всі наші зусилля, у місті все ще є люди, які намагаються дестабілізувати ситуацію, яка закликає вас до екстремістких дій. Я вас прошу не піддавайтесь на ці провокації.

Звертаюся до депутатів. Нас обирали люди і наше завдання, в першу чергу, дбати про їх добробут. З цією метою зараз опрацьовується питання про створення комітету народних обранців, саме цей комітет займатиметься усіма адмінпитаннями на території Мелітополя та Мелітопольського району”.

 

Місцеве видання називає Данильченко мелітопольською “гауляйтер” і повідомляє, що вона уже запланувала 13 березня провести “планірку” із так званими “керівниками”.

Передісторія: 

  • 11 березня російські окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова на вулиці. Момент викрадення було зафіксовано на камерах зовнішнього спостереження.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що міського голову Мелітополя катують, аби він заявив на відео свою підтримку окупаційній владі РФ.
  • Перед цим у місті окупанти роздавали мешканцям листівки з вимогами капітуляції.
  • 12 березня мешканці міста вийшли на протести біля райдержадміністрації з вимогою до окупантів звільнити Федорова. Російські загарбники викрали прямо з протестів активістку Ольги Гайсумову, яка організовувала акції непокори в місті.
  • Зеленський звернувся до світових лідерів допомогти звільнити Федорова з полону окупантів.
  • 7 березня російські військові вбили селищного голову Гостомеля Юрія Прилипка, коли він роздавав гуманітарну допомогу жителям, що опинилися в облозі російських окупаційних військ. Коли священик пішов забирати тіло загиблого Прилипка, він дізнався, що російські окупанти замінували тіло селищного голови.

peredplata