ПАРАФІЯНИН РОСІЙСЬКОЇ ЦЕРКВИ ПОГРОЖУВАВ ЦЕГЛИНОЮ ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ЖУРНАЛІСТЦІ ГАЛИНІ ЄРЕМІЦІ

Фото – Галина Єреміца

Чернівецькій журналістці Галині Єреміці погрожував парафіянин Московського патріархату під час знімання на території храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ в селі Михальча Чернівецької області.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Як розповіла ІМІ Галина, інцидент стався 10 квітня під час конфлікту між священником і парафіянами Московського патріархату з релігійною громадою Православної церкви України. Цього дня релігійна громада ПЦУ відчиняла свій храм, натомість в МП храм вважають своїм. Але, додала журналістка, ще 10 лютого 2019 року на Зборах релігійної громади було ухвалено рішення про перехід храму Успіння Пресвятої Богородиці від МП до ПЦУ.

За словами журналістки, спочатку парафіянин Федько Георгій Миколайович хотів їй розбити техніку, а потім у присутності поліції під час стріму двічі хотів запустити в неї цеглою.

“Ця особа на очах майже сотні озброєних правоохоронців під час проведення мною стріму двічі намагалася запустити в мене цеглою!!! Спершу він хотів мені розбити стрімерську техніку, коли я знімала, як парафіяни МП намагалися знести паркан і прорватися на територію церкви, – я миттєво відійшла,  а потім двічі на очах озброєних поліцейських хотів кинути в мене цеглою!!!” – написала у фб Галина Єреміца.

Вона повідомила ІМІ, що написала заяву до поліції про перешкоджання журналістській діяльності.

 

peredplata