Троє буковинців незаконно вибирали чорнозем на території дослідного господарства

У Чернівцях поліція припинила незаконне заволодіння чорноземом на території дослідного господарства.
 
За цим фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження та встановлюють всі обставини правопорушення. У зловмисників вилучили спецтехніку, а також незаконно видобутий ґрунт. Порушникам загрожує до трьох років обмеження волі.
 
Поліцейські викрили протиправні дії трьох жителів Чернівецького району, які у Чернівцях на території дослідного господарства екскаватором незаконно знімали поверхневий шар ґрунту й двома вантажівками вивозили його. Правоохоронці встановили порушників – жителі Чернівецького району віком 35-45 років.
 
Відомості про кримінальний проступок дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 239-1 (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель) Кримінального кодексу України.
 
Також правоохоронці направили зразки вилученого чорнозему на експертизу і підготували клопотання до суду про накладення арешту на тимчасово вилучене майно.
 
Порушення у сфері захисту екологічної безпеки задокументували співробітники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури.
 
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata