Про відновлення роботи державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій

МОЗ розпочало збір пропозицій для розподілу коштів, зібраних у рамках ініціативи UNITED24

Україна розпочала всесвітню кампанію зі збору коштів у рамках ініціативи UNITED24. Ці ресурси будуть розподілятися за трьома напрямами допомоги:

  • оборона та розмінування;
  • гуманітарна та медична допомога;
  • відбудова України.

Так, частина залучених коштів спрямовуватиметься на систему охорони здоров’я. МОЗ розпочало збір пропозицій від одержувачів коштів, визначених  постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2022 № 491.

Хто може подавати свої пропозиції на залучення фінансування? 

Пропозиції можуть подавати:

1.   військові адміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад, державні та комунальні заклади охорони здоров’я – на відновлення роботи державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій;

2.   державне підприємство «Медичні закупівлі України» – на закупівлю медичного забезпечення для закладів охорони здоров’я. 

На які потреби можуть витрачатися залучені кошти? 

Військові адміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад, державні та комунальні заклади охорони здоров’я можуть подавати пропозиції щодо фінансування відновлення роботи державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій, зокрема: 

  • на технічне забезпечення (у тому числі забезпечення комп’ютерною технікою, периферійною технікою, серверним обладнанням, доступом до хмарних сховищ, доступом до Інтернету, ліцензіями на програмне забезпечення (зокрема спеціалізоване), токенами тощо); 
  • на виконання будівельних та пусконалагоджувальних робіт, повʼязаних з монтажем та введенням в експлуатацію медичного обладнання та систем киснезабезпечення (зокрема закупівля будівельних матеріалів, інженерного обладнання тощо). 

Пропозиції щодо закупівлі медичного забезпечення (зокрема лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів, спеціалізованих санітарних транспортних засобів тощо) формує державне підприємство «Медичні закупівлі України» з урахуванням потреб, зібраних від закладів охорони здоров’я, відповідно до номенклатури, затвердженої МОЗ. 

Як і куди подавати свої пропозиції? 

Пропозиції з додатками необхідно надсилати не електронну пошту: united24@moz.gov.ua.

Форма подання пропозицій затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.05.2022 № 730, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 06.05.2022 за № 500/37836. 

Хто розглядає подані пропозиції?

Розгляд пропозицій та розподіл коштів здійснює комісія, утворена МОЗ. До її складу входять представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, МОЗ, Мінцифри, НСЗУ, НАЗК, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Пропозиції розглядаються комісією в порядку черговості. 

Детальнішу інформацію про процедуру використання коштів, що надходять на рахунок для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках ініціативи UNITED24, можна знайти за посиланням: https://moz.gov.ua/jak-budut-vikoristovuvatisja-koshti-scho-nadijshli-u-ramkah-iniciativi-united24 

 Джерело: пресслужба Міністерства охорони здоров’я

peredplata