Прикинулись інвалідами: трьом ухилянтам з Буковини загрожує до 5 років тюрми

Слідчі поліції Буковини скерували обвинувальні акти до суду щодо чоловіків за використання підроблених документів
 
Протягом квітня-травня цього року у Чернівецькому районі правоохоронці задокументували протиправні дії трьох ухилянтів мобілізації, які використовували недійсні посвідчення, щоб перетнути державний кордон у період воєнного стану. Порушникам загрожує позбавлення волі до п’яти років.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
У результаті досудових розслідувань слідчі поліції з’ясували, що у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю чоловіки віком 27, 34 і 39 років пред’явили прикордонникам посвідчення інвалідності з ознаками підробки. У фальшивих документах йшлося, що чоловіки не підлягають військовій службі за призовом та під час мобілізації у зв’язку із станом здоров’я. Таким чином, порушники мали намір незаконно виїхати за межі України в період воєнного часу.
 
Наразі за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури поліцейські завершили досудові розслідування щодо ухилянтів мобілізації. 
 
Порушникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 
 
Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 
 
 

peredplata