До двох років обмеження волі загрожує чернівчанину за ухиляння від сплати аліментів

Чоловік заборгував колишній дружині більше 33 тисяч гривень на утримання доньки. За зверненням жінки дізнавачі поліції провели досудове розслідування та за його результатами скерували до суду обвинувальний акт.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
На початку травня до поліції звернулася жителька Чернівців і повідомила, що колишній чоловік упродовж тривалого періоду часу не виплачує аліменти на утримання їхньої доньки.
Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що відповідно до рішення суду, 29-річний чернівчанин повинен був виплачувати заявниці аліменти на утримання їхньої спільної 6-річної доньки до досягнення нею повноліття.
Чоловік знав про встановлене судом зобов’язання, однак ігнорував його. Загалом з грудня 2020 до квітня 2022 року порушник заборгував жінці більше 33 тисяч гривень.
Дізнавачі поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці склали обвинувальний акт і направили його до суду для розгляду.
 
 
 

peredplata