Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт

 

Набула чинності Постанова Уряду «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 753 і від 20 березня» 2013 р. № 175». Йдеться, зокрема, про залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

          Види робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації. Ознайомитись з внесеними змінами до постанов Уряду, а також орієнтовним переліком суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, можна за посиланням  https://is.gd/7jY86u  .

– Направляти безробітних на такі роботи фахівці служби зайнятості мають право з 31 дня перебування на обліку, якщо до цього часу не відбулось працевлаштування. Відтак вважатиметься, що будь-яка робота є підходящою. Тобто впродовж місяця зареєстрованому безробітному пропонуємо вакансії, які відповідають його умінням, навичкам та кваліфікації, а з 31 дня будь-яка робота, яка буде в нас в базі, є підходящою, а також суспільно-корисні й громадські роботи, – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

          З усіма, хто долучиться до виконання робіт,  підписують строковий трудовий договір. Ця робота буде оплачуватися в розмірі мінімальної заробітної плати, нині це – 6500 грн. Запис у трудову книжку вноситься роботодавцем на вимогу особи, яка бере  участь у суспільно корисних роботах. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконує зареєстрований безробітний, здійснюють за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

          До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я.

          Безробітний може лише двічі відмовитися від участі в таких роботах. Подальші відмови можуть призвести до припинення виплат на випадок безробіття та припинення реєстрації у службі зайнятості.

peredplata