Ексгендиректора лікарні на Буковині, якого підозрюють у наживанні на гуманітарці, взяли під варту

 

Апеляційний суд ухвалив рішення про взяття під варту відстороненого від посади генерального директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Бродовського.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького апеляційного суду, пише molbuk.ua

Посадовець, якого підозрюють в незаконному використанні гуманітарної допомоги, перебуватиме під вартою протягом наступних 60 днів без права внесення застави.

“Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора та скасувала ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Чернівці, згідно з якою відносно підозрюваного був застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн. грн.

Водночас суд залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, яка просила змінити Бродовському С.П. запобіжний захід на інший, більш м’який, не пов’язаний з триманням останнього під вартою.

Бродовського С.П. підозрюють у використанні для особистого збагачення наданої на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарної допомоги у вигляді ліків, у тому числі з наркотичним складом”, – йдеться у повідомленні апеляційного суду.

Що відомо:

Йдеться про колишнього гендиректора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Бродовського, якого підозрюють у платному перевезенні каретами швидкої, що належали медзакладу. Також перевіряють, чи причетний Бродовський до привласнення п’ятьох автомобілів швидкої, які передали з-закордону як гуманітарну допомогу.

Бродовського відсторонили від посади. Наразі обов’язки гендиректора виконує Дмитро Домбровський.

Як повідомлялося, Бродовський вийшов під заставу 9 травня. Запобіжний захід йому обрали 6 травня.

Як відомо, з 12 березня за рішенням очільника Чернівецької ОВА Сергія Осачука гендиректором Чернівецької обласної лікарні став Сергій Бродовський. Його призначили на період воєнного стану. До цього обов’язки керівника медзакладу виконував Дмитро Домбровський. Його призначили за розпорядженням голови обласної ради Олексія Бойка у жовтні.

Сергій Бродовський — лікар-хірург, експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації за фахом трансплантології.

Пізніше заступникові голови Чернівецької ОВА Артурові Мунтяну теж повідомили про підозру у справі про розкрадання “гуманітарки”. У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет “швидких”, надісланих як гумдопомога з Італії.

peredplata