ЧЕРНІВЕЦЬКИХ “СЛУГ НАРОДУ” РЕАЛЬНО ЗАШТОРМИЛО

У ФБ з”явилася анонімна стаття на сторінці Чернівецькі Реалії. Вона варта уваги
У чернівецькій організації “Слуг народу” політичні репресії, роздача боргів і двірцевий переворот в одному флаконі.
У хід пущено найгострішу із наявних зброю – імперативний мандат. Що це – домоклів меч, кроносів серп чи тупий кухонний ніж, ми нарешті побачимо.
Механіка така: політрада буковинських “Слуг народу” збирається проголосувати за застосування імперативного мандата стосовно Гуйтора, Другановського, Ратушенка, Грушкао, Грицку-Андрієш, Просяного, Домніцака. Тобто прибрати цих людей з обласної, міської та районних рад.
Зверніть увагу, це лідери, цвіт і справжні “трудові конячки” місцевого осередку партії. Її активний та відомий загалу і конкретним виборцям політичний бомонд, під який на рівні з президентом Зеленським люди йшли голосувати за “Слугу народу”.
Те, що вони не помилилися саме у цих людях, показав найближчий після виборів час. Всі зайняли свої дієві місця у радах, засвідчили чітку позицію на користь держави та громад. Зробили все, щоби у радах припинилися конфлікти, міжусобиці, розпочалася конструктивна робота.
Люди це оцінили.
І Другановський, і Грицку-Андрієш, і Домніцак, й інші завжди на слуху, завжди пов’язані з позитивом. Заступник голови облради Гуйтор, який практично на своїх плечах виніс всі обласні вибори партії, настільки активний, що його знають, поважають та вітають у кожній ОТГ.
Грушко – єдиний в Агенції регіонального розвитку, котру очолює, хто привів в область відчутні інвестиції.
Непосидючий та гострий на язик Домніцак – відомий контролер за діями обласної влади. І ця позиція дуже подобається людям.
Але у всіх є одна вбивча вада – вони мають власну думку і завжди готові заявити свою позицію на всіх партійних рівнях. А це багатьох не влаштовує. Хтось дуже хоче поставити на їхні місця, після відкликання, слухняних та покірних.
Та не все складається гладко, оскільки прибрати збираються відомих та активних. Та ж депутатка ВР Олена Лис, пам’ятаючи, ким був Другановський на виборах, і як за ним йшли люди, зараз виляє.
Заявляє, що для застосування політрадою імперативного мандату потрібен 100% кворум. У політраді там, крім Жаровського, Лис, Мазурашу, Гешка, загалом 8 осіб. А на голосування не прибули Павло Клим з Вижниці і Юліана Єремчук.
Клим, можливо, з тих же міркувань, що і Лис. А от Юліана Єремчук перебуває за кордоном, і, схоже, їхати на таку сумнівну затію не збирається.
За це все перед Іллею Павлюком, який займався набором у кандидати від “слуг” в області і зараз тримає їх на контролі, віддувається Олена Лис, котра реально залежна від боса. А той конкретно вимагає зібрати кворум і вирішити питання. Привезти Клима з Вижниці та викликати Єремчук з Європи.
Можливо тому, що зі зміщенням Осачука з посади, встановився жорсткий партійний цейтнот. І треба бути напоготові.
Є інформація, що приїзд Єремчук хотять замінити медичною довідкою, навіть “зробити” її вагітною, у разі чого, щоб мати аргументи при голосуванні.
Тероризує Олену і Жаровський, з яким теж однопартійці вже наробили біди на засіданні фракції. Він звинувачує Лис у демарші і погрожує здати свій депутатський мандат, якщо кворум на політраді не зберуть.
Іншими словами, ми є свідками підготовки серйозної чистки в обласній організації партії. Тих, хто стояли на чолі у ній на виборах Володимира Зеленського і на виборах “Слуг народу” у Верховну та інші ради, намагаються прибрати.
Схоже, чернівецький осередок вирішили розігнати. Ключові місця залишити на найближчу перспективу відкритими. Цікаво, під кого?
І, можливо, мова йде і про кардинальну політичну переорієнтацію буковинського крила партії. Та знову ж питання – під кого?
А може бути, що у такий спосіб банально хочуть змінити розклад і конфігурацію у міській та обласній радах. Коли так, то це все одно лише програма мінімум. Якщо, звичайно, на наших очах зараз не готують серйозну дієву опозицію новому керівнику області.
Що ж, згодом побачимо.
Але що головне, при цьому всьому, думка та позиція буковинців, які голосували за цих депутатів, абсолютно не враховується. І від цього сумно.
Та щоб зрозуміти, які жорстокі ризики нависли над “Слугою народу” у Чернівецькій області, через що вона може взагалі відправитися на політичні задвірки, розповімо про інформацію, котра з’явилася, коли цей допис вже був готовий.
Виявляється ті, проти кого ця кампанія затівається, теж не збираються відсиджуватися в обороні. Другановський, Гуйтор та інші неугодні угрупуванню Павлюка на Буковині готують удар у відповідь. Він полягатиме у підготовці рішення про відкликання вже голови фракції в облраді Володимира Жаровського та інших членів політради. Більше того, відкликати вже з Верховної Ради збираються і саму Лис з Мазурашу.
Отже запасаймося попкорном.

peredplata