Депутати облради подали звернення до Верховної Ради про заборону УПЦ МП

 

На сесії Тернопільської обласної ради 48 депутатів одноголосно звернулися до Верховної Ради з проханням заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.

У зверненні до Верховної Ради, депутати Тернопільської обласної ради визнали Українську православну церкву Московського патріархату ворожою Україні церквою. Депутати звернулися з проханням, врегулювати (заборонити) на законодавчому рівні діяльність УПЦ МП. Також, депутати звернулися до Міністерства юстиції – надати право державним реєстраторам релігійних організацій обласних державних адміністрацій проводити державну реєстрацію юридичних осіб – релігійних організацій, незалежно від їх територіального розташування.

Нагадаємо, 25 людей зібралися під Тернопільською ОВА на мітинг. Вони вийшли на акцію, щоб депутати на сесії підтримали петицію про заборону Української православної церкви Московського патріархату на Тернопільщині.

26 серпня, декілька десятків людей зібралися під будівлею Тернопільською обласної державної адміністрації на мітинг. Вони вийшли на акцію, щоб депутати на сесії підтримали петицію про заборону Української православної церкви на Тернопільщині.

Нагадаємо, що попри заборону на масові заходи, близько п’яти тисяч паломників вирушили хресною ходою до Свято-Почаївської Успенської лаври в Почаєві. Місцеві священники та прихожани просили владу вжити необхідних заходів, щоб зупинити ходу, однак мешканцям Тернопільщини довелося самотужки виганяти московських прихильників з низки міст регіону.

peredplata