Трьом буковинцям за незаконний видобуток гравію у річці Сірет, загрожує від 3 до 6 років тюрми

Слідчі поліції скерували до суду обвинувачення групі буковинців у незаконному видобуванні корисних копалин
 
Співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції викрили трьох місцевих жителів, які нелегально видобували піщано-гравійну суміш. Правоохоронці завадили порушникам вивезти сировину та уникнути покарання. За незаконне видобування корисних копалин їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.
 
Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що до вчинення кримінального правопорушення причетні троє жителів Сторожинця, віком від 20 до 64 років.
Чоловіки видобували піщано-гравійну суміш біля річки Сірет в межах села Комарівці, не маючи передбачених законом дозвільних документів на проведення такої діяльності. Порушники екскаватором здійснювали забір сировини з котловану та вантажівками вивозили її з місця злочину.
Поліцейські повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України, склали обвинувальні акти і скерували їх до суду для розгляду.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata