Вибивали неіснуючі борги та вирішували спори по “поняттях”: на Буковині судитимуть злочинну групу на чолі з кримінальним авторитетом

Встановлення злочинного впливу та вимагання – на Буковині судитимуть злочинну групу
 
Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинної групи, яку очолив кримінальний авторитет. Угрупування займалось поширенням злочинного впливу, вимаганням коштів, примушуванням до виконання цивільно-правових зобов’язань (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 255-1, ч. ч. 2, 4 ст. 189, ч. 2 ст. 355, КК України).
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
 
За даними слідства, раніше неодноразово судимий за тяжкі корисливі злочини 47-річний житель Чернівців здійснював нагляд за злочинним середовищем на території Чернівецької області та організував діяльність злочинної групи, учасники якої вирішували спори по «поняттям», примушували до виконання зобов’язань, займались вимагання чужого майна.
 
З липня 2021 по березень 2022 року злочинці, систематично погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, змушували громадян погасити неіснуючі борги. Вимагали від громадянина Сирії надати 12000 доларів США, а від буковинця – майже 200 тис. грн
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали вимагачів, після передачі їм 100 тис. грн.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області, за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.
 

peredplata