На Буковині поліцейські повідомили про підозру помічнику приватного виконавця в отриманні неправомірної вигоди

У серпні 2021 року чернівчанин порушив Правила дорожнього руху, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Відповідно до рішення суду, водій був зобов’язаний сплатити штраф, а також позбавлений права керувати транспортними засобами терміном на 10 років. Щоб уникнути цього, порушник пообіцяв хабар за вплив на рішення працівників реєстраційного сервісного центру  МВС у Чернівецькій області.
У результаті досудового розслідування співробітники Управління стратегічних розслідувань та Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що чернівчанин порушив Правила дорожнього руху. Патрульні поліцейські склали на нього протокол за частиною 3 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та вилучили водійське посвідчення. 
Водій намагався через 30-річного посадовця намагався вплинути на закриття виконавчого провадження та уникнути адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Таким чином, чоловік за 30 тисяч гривень хотів відновити дію водійського посвідчення.
Під час отримання другої частини хабарю у сумі 20 тисяч гривень правоохоронці затримали помічника приватного виконавця у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою). 
Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозру фігуранту у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369-2 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
За клопотанням слідчих поліції суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 200 тисяч гривень. 
Триває досудове розслідування.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata