«Правий сектор» закликає покарати організаторів хресної ходи УПЦ на Буковині

На Буковині представники “Правого сектору” вимагають в обласної влади та силовиків перевірити монастирі та храми області, щоби перевірити, чи не переховуються там під виглядом паломників та послушників громадяни РФ та особи без громадянства. А також притягнути до відповідальності ініціаторів хресної ходи УПЦ на Буковині.

Про це йдеться у зверненні на фб-сторінці 16-ої резервної сотні ДУК ПС, пише molbuk.ua

“Вимагаємо в Чернівецької обласної адміністрації, Управління Служби безпеки в Чернівецькій області, Національної поліції в Чернівецькій області притягнути до відповідальності заколотників та порушників українського законодавства, провести роботу з виявлення осіб із громадянством рф та осіб без громадянства, які під виглядом “паломників” і “послушників” перебувають у монастирях та церквах області, перевірити діяльність консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії РПZ в Україні на предмет відмивання коштів, фінансування парамілітарних утворень т зв. “братств” ім. Алєксандра Нєвскаго, Іоана Сучавського, зв’язків зі структурними підрозділами РПZ-ФСБ, функціонуванням та нарощенням агентурної мережі рф тощо”, – зазначають у зверненні.

Представники “Правого сектору” переконані, що такі хресні ходи УПЦ під час війни – загроза національній безпеці.

“Солдати” путіна, залегендовані під кодовою назвою “УПЦ” та інспіровані в українське суспільство, як і хворий бункерфюрер, теж не сплять і марять повною окупацією України. 24 вересня 2022 року, через сім місяців після початку широкомасштабного наступу ерефеї, на Буковині “солдати” вирішили підтримати заклики свого рашен – фюрера до мобілізації.

Вочевидь, і на цей раз план кремлівців впевнено реалізується за затвердженою інструкцією. Перевірка готовності “адептів руzzкага міра” та “порухати масами” – теж частина цього плану. Адже що таке 1000 “паломників” на трасі між Чернівцями та Боянами о 06.00 ранку?

На перший погляд, моzzковське збіговисько не зовсім адекватних осіб з “патрєтами царєй” та іконами є нічим іншим, як чудернацьким вибриком одіозного мітрапаліта Лонгіна-Михайла Жара, відомого дружбою із Януковичем, численними регіоналами, опзжистами, словом українофобами та русофілами різного штибу. З іншого боку, це посилена батальйонно-тактична група, яка, до прикладу, здатна перешкоджати роботі державних структур, ускладнити чи повністю унеможливити рух транспорту, зірвати прийняття рішень в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування шляхом блокування, захоплення адмінбудівель, вчиняти колосальний тиск на суспільство, за допомогою власних медіа, соцмереж формувати потрібну думку та сприйняття реалій тощо.

І неважливо, що бійці цього підрозділу пов’язані у хустки чи одягнуті у ряси, а не, скажімо, у характерний зелений однострій із “зеткою” на рукаві, який став символом катувань, вбивств, гвалтувань і вкраденого унітазу. Важливим є результат, а не метод.

Вчергове звертаємо увагу свідомих українців на те, що моzковський патріархат в Україні є бойовим підрозділом рашистів. Перше, що московити роблять на окупованих територіях, – нищать українські церкви та школи. Натомість, як гриби після дощу, з’являються “капєланє”, “батюшкі-валантьори” та вчителі з тамбова і ростова. Для соловйов-гебельс – пропаганди питання віри і мови є пріорітетними. Тому за московським чоботом завжди плентається московська ряса і вчительська спідниця.

Закликаємо українців не втрачати пильність, стимулювати роботу Служби безпеки, Національної поліції, органів виконавчої влади до присікання діяльності проросійськи налаштованих осіб!” – йдеться у зверненні.

Також представники “Правого сектору” зауважують:

“На місці слави української зброї у Хотині “досі функціонує храм РПZ-ФСБ на честь Алєксандра Нєвского, а у м. Чернівці по вул. Черемшини, буд. 10 функціонує “Молодьожноє православноє братство Алєксандра Нєвского”. В той же час у тимчасово окупованому Маріуполі москалі встановили пам’ятник Алєксандру Нєвскому, який став першим будівництвом у вщент зруйнованому, позбавленому життя, місті. Чи не забагато збігів?”

Нагадаємо, 24 вересня на Буковині майже тисяча вірян УПЦ організували хресний хід: зробили це попри заборони.

Організатору хресної ходи вірян УПЦ отцю Михайлу Жару загрожує штраф. На нього поліцейській склали адміністративний протокол.

У серпні голова Чернівецької ОВА релігійним організаціям заборонили проводити на території Буковини хресні ходи.

Нагадаємо, що у серпні голова Чернівецької ОВА релігійним організаціям заборонили проводити на території Буковини хресні ходи.

Про це йдеться у рішенні Ради оборони Чернівецької області від 12 серпня 2022 року, повідомляє начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Нагадаємо, у підписаному ропорядженні, на основі рішення Ради оборони Чернівецької області, Руслан Запаранюк заборонив на Буковині проведення релігійних хресних ходів, використання салютів і феєрверків, обмежив масові заходи. Але, схоже, московським попам та їх пастві українська влада давно не указ.

https://bukinfo.com.ua/religiya/pravyy-sektor-zaklykaye-pokaraty-organizatoriv-hresnoji-hody-upc-na-bukovyni

peredplata