Буковинцю загрожує до 2 років тюрми за знущання над матір’ю

Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю у вчиненні домашнього насильства відносно своєї матері

За такі дії чоловіку згідно чинного законодавства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

У серпні поточного року до поліції звернулася 48-річна жителька села Стара Жадова з повідомленням про вчинення відносно неї домашнього насильства. Співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП встановили, що 28-річний місцевий житель, перебуваючи за місцем проживання в стані алкогольного сп’яніння, вчинив словесну суперечку зі своєю матір’ю. В ході конфлікту кривдник ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Відомості про даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що порушник упродовж тривалого часу вчиняє домашнє насильство відносно близької родички. Кривдника неодноразово було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Однак правопорушник продовжував чинити психологічне та фізичне насильство відносно своєї матері, яке призвело до психічного розладу в жінки.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили про підозру буковинцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває.

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata