Чи закрили пункти пропуску на кордоні з Молдовою та Румунією: у Чернівецькому прикордонному загоні прокоментували ситуацію

Інформація про закриття пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні в межах Чернівецької області не відповідає дійсності.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.

“Можемо офіційно сказати, що інформація про закриття пунктів пропуску на молдовському кордоні не відповідає дійсності. У пунктах пропусків, які знаходяться в межах Чернівецької області, все працює в штатному режимі і жодних навіть тимчасових припинень не було”, – наголосив Ліснік.

Інформація поширилася, швидше за все, з пункту пропуску Могилів-Подільський- Отач”, – припускає речник прикордонного загону.

“У них специфічний пункт пропуску, тому що він знаходиться на річці Дністер. Пасажири та громадяни, які оформляються, перетинають кордон через міст, що є об’єктом критичної інфраструктури. І там на період ракетної атаки, можливо, було припинення пропуску громадян. Але це Вінницька область, ділянка Могилів-Подільського прикордонного загону. По нашій ділянці жодних припинень пропуску громадян, транспортних засобів не було.

Усі пункти пропуску на межі Чернівецької області і на румунській, і на молдовській ділянці працюють у штатному режимі, жодних обмежень, закриттів, навіть тимчасових на період ракетних ударів не було”, – зазначили у прикордонному загоні.

“Якщо припинення роботи пунктів пропуску таки відбудеться, ми офіційно про це повідомимо через інформаційні ресурси, інформуватимемо громадськість про певні обмеження””, – пообіцяв Костянтин Ліснік.

Раніше у соцмережах поширилося повідомлення, що через обстріли Україна закриває 4 митні пости з Молдовою: КПП Окниця, Унгурь, Отач і Гріменкеуць.

peredplata