Буковинець, який використовував для водіння авто фальшиве посвідчення, придбане через Інтернет, відповідатиме перед законом

Поліцейські з’ясували, що порушник замовив фальшивий документ через мережу Інтернет і використовував його під час керування автомобілем. Співробітники поліції застерігають: за підроблення та використання підроблених документів порушникам загрожує кримінальна відповідальність.

Увечері, 2 серпня, у селі Мигове поліцейські за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «ВАЗ-2109». Під час перевірки документів кермувальник, 28-річний житель Вижницького району, надав правоохоронцям  посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. Працівники поліції вилучили сумнівний документ і направили його на експертизу.

За вказаним фактом дізнавачі Вижницького районного відділу поліції провели досудове розслідування та зібрали докази причетності буковинця до кримінального проступку.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що чоловік замовив підроблене посвідчення водія зі своїми анкетними відомостями у невідомої особи. Порушник отримав фальшивий документ і використовував його для керування автомобілем.

Відповідно до висновку експерта, надане посвідчення водія не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Наразі дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні  правопорушень, передбаченого частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata