На Буковині викрито незаконну схему ввезення тютюнових виробів та ухилення від сплати податків на 80 млн грн – підозрюються співробітники Чернівецької митниці

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом службовцям одного із митних постів Чернівецької митниці Держмитслужби за фактами перевищення службових повноважень, службового підроблення та співучасті в ухиленні від сплати податків за ввезення в Україну тютюнової продукції (ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 27 ст. 227, ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, державні інспектори відділу митного оформлення налагодили незаконну схему сприяння у ввезенні на територію України тютюнових виробів із ухиленням від сплати обов’язкових податкових та митних платежів. Митники вносили до Автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» завідомо неправдиві відомості із долученням підроблених фотографій. Так, у жовтні та листопаді 2020 року при митному оформленні в’їзду вантажного транспорту на митну територію України через пункт пропуску «Порубне», інспектори оформляли вантажівки як такі, що переміщуються без вантажу, незважаючи на наявність у їх вантажних відсіках 4 850 ящиків з цигарками.
Внаслідок таких дій вказані особи сприяли громадянам ухилитись від сплати податкових і митних платежів на загальну суму 80 мільйонів гривень.
Наразі слідство встановлює всіх, причетних до незаконної схеми осіб.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівцях) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.
 

peredplata