У Києві правоохоронці викрили чергову схему незаконного перетину державного кордону

У столиці правоохоронці викрили  організаторів схеми незаконного перетину кордону для чоловіків призовного віку. “Ухилянтів” переправляли автомобілем з Чернівців, оминаючи пункти пропуску на державному кордоні. За скоєне організаторам “подорожей” загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це, як передає , йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Яке зазначили у поліції, правопорушники – це 36-річний та 47-річний уродженці Чернівецької області.Свої послуги вони оцінювали у розмірі від 6 до 8 тис. євро.

Слідством встановлено, що порушники шукали бажаючих серед своїх знайомих. Спільники виконували роль водіїв та перевозили “клієнтів” з Чернівців через кордон з іншою державою, оминаючи пункти державного пропуску. 

“Чоловіків було затримано після передачі грошей за послуги у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Гроші у сумі 8 тис. євро, мобільний термінал, виявлений у одного з затриманих – вилучено та направлено на експертизу”, – повідомили в поліції.

Слідчі повідомили фігурантам повідомлення про підозру та скерували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

peredplata