Обзивав, шарпав за одяг та погрожував фізичною розправою: буковинцю загрожує тюрма за знущання над 81-річним батьком

Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт стосовно буковинця за вчинення домашнього насильства відносно батька. Згідно чинного законодавства за такі протиправні дії чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.
 
Про це інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області..
 
До поліції надійшло повідомлення від 81-річного жителя Кіцманської громади, який повідомив що його син погрожує йому фізичною розправою. На місце події виїхали працівники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції.
 
Поліцейські встановили, що 50-річний буковинець, перебуваючи за місцем проживання, вчинив словесну суперечку зі своїм батьком. В ході конфлікту кривдник ображав родича нецензурною лайкою, шарпав його за одяг та погрожував фізичною розправою.
 
Відомості про даний факт співробітники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Під час розслідування поліцейські з’ясували, що чоловік упродовж тривалого часу, вчиняв словесні суперечки зі своїм батьком.
 
Правоохоронці реагували на кожне повідомлення від потерпілого, складали протоколи про адміністративне правопорушення на порушника та проводили з ним профілактичні бесіди про неприпустимість випадків насильства стосовно родича. Кіцманський районний суд неодноразово визнавав кривдника винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначив стягнення у виді штрафу. Однак порушника це не зупинило і він продовжував вчиняти психологічне та фізичне насильство.
 
Працівники поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної поведінки буковинця. Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, що призвело до психічного розладу потерпілого, у формі розладу адаптації.
 
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.
 
 

peredplata