На Буковині за використання підроблених документів перед судом постануть двоє чоловіків

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області .

У жовтні цього року на контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече під час проходження митного контролю 26-річний житель Житомирської області та 38-річний харків’янин використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’явили для перевірки прикордонникам фальшиві тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарських комісій.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що порушники замовили у невідомих осіб документи про непридатність до військової служби у мирний та воєнний час із виключенням з військового обліку. Достовірно знаючи про незаконність своїх дій, чоловіки надали ці фальшиві документи працівникам прикордонної служби під час перетину державного кордону України.

Співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції довели причетність фігурантів до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та скерували матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами до суду для розгляду. Згідно чинного законодавства за скоєне порушникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво вказаних проваджень здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

 

peredplata