У Чернівцях підтримали петицію про зміну перевізника на маршрутах 10 та 10А: жителі Калічанки обурені сервісом та графіком руху

Електронна петиція про зміну транспортного перевізника “Багіра” на маршруті 10 та 10А, що обслуговує мікрорайон “Калічанка”, набрала достатньо голосів. Тепер це питання мають розглянути на сесії міської ради.

Про це йдеться на сайті місцевих петицій, пише Суспільне.

В описі до петиції йдеться, що GPS-трекери працюють некоректно, перевізник зменшив кількість маршрутів на день, а також не надав заявлену кількість транспорту на маршрут. Також авторка петиції Інна Гулін пише, що після штрафу не покращилися умови перевезення.

Директорка фірми Павліна Храпчинська у коментарі Суспільному сказала, що навігатор у транспорті є, перебої можуть бути через відсутність зв’язку.

“У петиції проголосували за зміну перевізника понад 50% людей, які не користуються транспортом та не проживають на мікрорайоні “Калічанка”. У договорі немає пункту, що зібравши 250 голосів мають замінити перевізника”, — каже Храпчинська.

За 12 рейсів перевізниця везе приблизно 60 людей.

Що відомо

18 листопада в Чернівцях оштрафували перевізника маршрутів 10 та 10А. Цьогоріч маршрут позапланово перевіряли десять разів. На фірму наклали штраф у понад 6 тисяч гривень за порушення договору. 15 листопада департамент транспорту отримав скаргу на маршрут №10-А про те, що в неділю після 13:30 не курсують автобуси. Перевізник ПП “Багіра” надіслав листа до департаменту, у якому йшлося, що у цей час на маршруті низький пасажиропотік. Ситуацію не маршруті 10-А ще вивчатимуть, сказала заступниця начальника відділу організації транспорту департаменту транспорту Юлія Томаш.

peredplata