Володимир Сівкович, який колись представляв Михайла Папієва головою Чернівецької ОДА, виявився куратором агентів ФСБ в Україні

За відправку в Україну агентів російських спецслужб відповідальний “офіс” двох посадовців часів президентства Віктора Януковича – заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича та колишнього першого віцепрем”єра Андрія Клюєва.

Про це т.в.о. Керівника Служби безпеки України Василь Малюк повідомив у інтерв”ю журналістці Наталі Мосейчук.

“В Москві присутній офіс Сівковича-Клюєва. Це, свого роду, кротоферма, якщо називати уже звичними для нас термінами. І в тому офісі пропрацьовуються різні питання, але основна задача – це збір інформації по Україні і робота по Україні. В тому числі в офісі присутні кадрові співробітники П?ятої служби ФСБ РФ. П?ята служба працює по Україні і безпосередньо співробітники у повній комунікації з Сівковичем працювали разом з Кулінічем (ексголова кримського управління СБУ – Ред.). Після чого, як він надавав інформацію, вони надавали доповіді безпосередньо в ФСБ. Банальні агентурні повідомлення”, – сказав Малюк, додавши, що ці повідомлення наявні в СБУ.

За словами Малюка, СБУ провела агентурно-технічне проникнення до ворожих лав.

Нагадаємо, про зв?язок підозрюваного в державній зраді колишнього керівника Управління СБУ в АР Крим Кулініча тз Сівковичем писала і газета Washington Post. За даними журналістів, керівником осередку сплячих агентів в Україні, до якого входив і ексголова управління СБУ в Криму Олег Кулініч, є колишній заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович. За два роки до вторгнення Сівкович дав Кулінічу завдання красти секретні внутрішні документи СБУ. Вони також вступили в змову, щоб сприяти іншому ймовірному російському шпигуну – ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрію Наумову.

ДОВІДКОВО: 

2010 року тодішній Віце-прем’єр Володимир Сівкович відповідальний за силовий блок в першому уряді Миколи Азарова з 11 березня до 13 жовтня 2010, а також заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з жовтня 2010 до грудня 2013 представляв у Чернівцях призначеного на посаду голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. 

Щойно призначений губернатором області Михайло Папієв одразу продемонстрував буковинській громаді, якій з-поміж усіх конфесій області особисто віддає перевагу. Через це він навіть, нагадаємо, запізнився на власне представлення. Як стало зрозуміло зі слів віце-прем’єр-міністра України Володимира Сівковича, який представляв Папієва, причиною затримки стало бажання нового керівника області отримати благословення у кафедральному Святодухівському соборі УПЦ (МП). На губернаторство Михайла Папієва благословив особисто владика Онуфрій. І навіть подарував йому старовинну ікону, яка незабаром прикрасила новий кабінет губернатора у «будинку з левами», що на Грушевського, 1. 

peredplata